Nieuws

Op zondagmiddag 19 november geeft Musical Souvenir een waanzinnig concert in de mooie Goudse Schouwburg. Wij doen dit met medewerking van het ZangZaak Projectkoor uit Oudewater. 

Onder leiding van de dirigenten Bram Soentjens en Monique van den Hoogen worden wensen muzikaal vervuld door het orkest en het koor. Wensen dat je kunt vliegen, dansen, heel verliefd wordt…. maar ook heerlijk wegdromen bij de herkenbare muziek van Disneyklassiekers. ‘Wish upon a Star’ wordt een feest van herkenning met muziek uit o.a. Beauty and the Beast, Pinokkio, Frozen, the Lion King en nog veel meer!

Wish upon a Star is mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het Fonds voor Cultuurparticipatie stimuleert het meedoen aan cultuur.

 

De kaartverkoop loopt al, dus als je deze magische middag met ons wilt beleven, klik dan snel op deze link:
 
Muziek uit bekende Disneyklassiekers. Het orkest Musical Souvenir uit Capelle aan den IJssel en het ZangZaak Projectkoor uit Oudewater bundelen hun muzikale krachten met ‘Wish upon a Star’. Onder leiding van de dirigenten Bram Soentjens en Monique van den Hoogen.
 
Je kunt ons orkest nu ook gratis sponsoren door al je online bestellingen via sponsorkliks te doen. Onderaan deze mail staat een link, daarmee kun je je eenvoudig aanmelden. Je maakt ons er heel blij mee!

Zaterdag 7 oktober kunnen kinderen naar een echt concert in het teken van het Kinderboekenweek-thema “Bij Mij Thuis”. Echte muzikanten met een echte dirigent spelen dan live muziek en een echte wethouder, Rik van Woudenberg komt voorlezen.

Dirigent Bram Soentjens laat met orkest Musical Souvenir de kinderen op speelse manier genieten van bekende Eftelingmuziek, muziek van de Muppets en uit de tekenfilm How to Train your Dragon. Tussen de muziek door wordt er een mooi verhaal voorgelezen door de Capelse wethouder Rik van Woudenberg. Na afloop is er een Meet-and-Greet met de muzikanten, waarbij de kinderen kennis kunnen maken met de muzikanten en zelf instrumenten kunnen uitproberen. Voor elk kind is er na afloop een leuke verrassing.

WAAR - Comenius College, Lijstersingel 18 in Capelle aan den IJssel

WANNEER - 7 oktober 2023
HOE LAAT - 11.00 uur en om 13.30 uur, met een kwartier inloop.
VOOR WIE - Capelse kinderen in de basisschoolleeftijd

GRATIS TOEGANG!

Wel graag aanmelden, want VOL = VOL!
Kinderen moeten vergezeld worden door minimaal 1 volwassene.

Aanmelden voor de concerten kan via:
https://bit.ly/kinderboekenweekconcerten


Deze bijzondere concerten zijn mogelijk dankzij het Denk & Doe mee-fonds en zijn een samenwerkingsverband van de Bibliotheek aan den IJssel, Stichting Pallieter en Musical Souvenir.

We'll Meet Again

Op vrijdag 5 mei wordt Bevrijdingsdag 2023 gevierd in de St. Paulus’ Bekeringkerk in Capelle aan den IJssel met het traditionele Bevrijdingsconcert van Musical Souvenir onder leiding van de nieuwe dirigent Bram Soentjens.

Het concert is het debuut van dirigent Bram Soentjens en wordt officieel geopend door Burgemeester Peter Oskam.

Musical Souvenir laat muziek horen vanuit verschillende belevingen van het begrip revolutie en vrijheid. Het muziekprogramma is tot stand gekomen vanuit de gedachte aan de periode waar we nu in leven. We leven in een turbulente tijd, waar er mensen in verzet komen tegen de veranderingen, die van ons gevraagd worden of die op ons af komen. Het lijkt of er meer deling in de maatschappij komt en dat de kloof tussen arm en rijk groter wordt. Het lijkt moeilijker te worden voor de jongeren als je het hebt over wonen en inkomen. Het belooft een mooi concert te worden met een divers programma waarin naast muziek uit o.a. de musicals Les MIserables, the Sound of Music en de speelfilms Forrest Gump en The Rock, ook Imagine en Silence and I met als afsluiting de klassieker We’ll Meet Again gespeeld zullen worden.

Het Bevrijdingsconcert komt tot stand in samenwerking met de Gemeente Capelle aan den IJssel Ook dit jaar zullen er 2 gedichten voordragen worden in het teken van bevrijding en vrijheid. De presentatie is in handen van Pauline Oskam, echtgenote van de burgemeester en  beschermvrouw van Musical Souvenir.

Gratis toegang!

Bezoekers zijn vanaf 19.30 uur van harte welkom.

The Sound of Musical Souvenir klinkt in Diergaarde Blijdorp 

Zaterdag 25 maart 2023 geeft Musical Souvenir een bijzonder concert in Diergaarde Blijdorp, inclusief dierentuinbezoek.   

Musical Souvenir viert een uitgesteld 20-jarig jubileumconcert “The Sound of Musical Souvenir” onder leiding van Jim Roodnat. Onze leden hebben hun favoriete muziekstuk aan kunnen geven en daaruit is een mooi programma, kenmerkend voor ons orkest, samengesteld met de highlights in 22,5 jaar. Het belooft een mooie feestelijke dag te worden voor de bezoekers, maar ook voor de muzikanten en dirigent. De gasten kunnen vanaf 9.00 uur de dieren bezoeken. Om 13.00 uur is de ontvangst in de Haaienzaal, waar gelegenheid is om iets te drinken, evenals in de pauze. De aanvang van het concert is om 14:00 uur in het Eauditorium. Na afloop van het concert is de afterparty met een hapje en drankje in de Haaienzaal. 

Sinds 2013 is dirigent Jim Roodnat onze muzikaal leider. Na 10 jaar heeft hij besloten om afscheid te nemen, dus dit is zijn laatste concert. Jim geeft het stokje over aan de nieuwe dirigent, Bram Soentjens. 

   

 
A SWINGING CHRISTMAS
 
A Swinging Christmas, dat zegt veel over het thema van ons eigen Kerstconcert. Het belooft een concert te worden met een grote dosis nostalgie om in Kerstsfeer te komen in de mooie zaal van Fidus Muziekcentrum.
 
Musical Souvenir neemt het publiek mee naar de vorige eeuw met heerlijke muziek van o.a. Sinatra, Mancini, Louis Armstrong en bekende Kerstmelodiën. Dirigent Jim Roodnat staat met zijn orkest garant voor een feelgood avond meeswingen, meezingen of gewoon lekker wegdromen.

De entree is €12,50 inclusief een pauzedrankje. 
 
Locatie
Fidus Muziekcentrum (voorheen BeneVia)
Spirea 7
Dordrecht
 
Datum:
17 december 2022
Aanvang 20.00 uur (zaal open 19.39 uur)
 
 
 
De Kinderboekenweekconcerten waren fantastisch!

Zaterdag 1 oktober, kort voor de start van de “Gigagroen” Kinderboekenweek, vonden er de 2 unieke concerten plaats in het Comenius College in Capelle aan den IJssel, op initiatief van het orkest Musical Souvenir.

Het ochtendconcert was speciaal voor de doelgroep van Stichting Pallieter. Voor hen is het vaak lastiger naar een concert te gaan of naar een theatershow (zoals bij de Verwendag). Het was dus een ware belevenis voor de kinderen en hun gezin! Ze hadden er zin in, dat zag je direct. Sommige kinderen kwamen netjes in pak, “zo ga je toch naar een concert”. Het was echt een uitje voor hen want wanneer ga je nu naar een concert en kun je ook nog eens zo dicht bij een echt orkest zitten met zoveel muzikanten?
Dirigent Jim lichtte een tipje van de muzikale sluier. Hij liet eerst iedereen kennis maken met diverse instrumenten. Hoe heten de instrumenten eigenlijk en welke geluiden komen nu uit welk instrument en hoe dan? Daarna begon het echte werk en werd live de muziek gespeeld van de welbekende films Harry Potter, Happy Feet, Frozen en Aladdin. Alles mocht, rustig op je stoel blijven zitten of lekker languit op de kussens of meedansen of klappen op de muziek. Tussen de muziekstukken door werd er voorgelezen door Dionne Dinkhuijsen van Bibliotheek aan den IJssel. Zij zat in een grote fauteuil met het prentenboek op schoot. De kinderen luisterden aandachtig naar het verhaal over de walvis en de plastic soep.  
Na afloop konden de kinderen nog heel even een kijkje nemen bij een muziekinstrument. Soms kon er zelfs nog een deuntje geblazen worden.

Na een uur was het alweer tijd om naar huis te gaan. De kinderen gingen niet weg met lege handen. Als extra stimulans om meer te gaan lezen kregen de kinderen een pasje van de bibliotheek mee én ze mochten een boek uitkiezen. Alle kinderen die niet naar de Verwendag van 21 september zijn geweest, kregen ook nog een goodie bag mee naar huis. Iedereen kwam met een glimlach en ging met een nog grotere glimlach naar huis. Vanuit het orkest kwam de opmerking “het was zo fijn om ouders blij te zien omdat hun kind straalde”.  Daar doen we het voor want was is er mooier dan de glimlach van een kind?

Het middagconcert was voor gezinnen met een kind op de basisschool. Pauline Oskam, beschermvrouw van Musical Souvenir, was hierbij aanwezig, samen met 2 zoons.

Onze dank gaat uit naar Musical Souvenir waar we al jaren met veel plezier mee samenwerken. Voor deze concerten kon de Bibliotheek aan de IJssel uiteraard niet ontbreken. Dit soort extra’s voor het welzijn van zieke en gehandicapte kinderen en hun gezin zijn alleen mogelijk door de steun van vrijwilligers en donateurs zoals het Denk en Doe Mee!-fonds. Iedereen bedankt voor jullie onmisbare steun!
 
Phyllis Lander van Stichting Pallieter
 
 
 
               
 
                        
 
GIGAGROEN Kinderboekenweek-concerten voor gezinnen met een ziek of gehandicapt kind EN voor alle Capelse schoolkinderen!
 
Op 1 oktober 2022, de zaterdag voor de Kinderboekenweek zijn er 2 toffe en feestelijke Kinderboekenweek-concerten, waar muzikanten livemuziek spelen uit de films Frozen, Happy Feet, Aladdin en Harry Potter. Met orkest Musical Souvenir o.l.v. dirigent Jim Roodnat. Kinderen kunnen zo op speelse manier kennis maken met een echt orkest en echte dirigent. Uiteraard is er ook aandacht voor de Kinderboekenweek met het thema "Gigagroen". Tussen de muziek door wordt er een mooi verhaal voorgelezen door de directeur van de Bibliotheek aan den IJssel, Dionne Dinkhuijsen.
 
De voorstellingen vinden plaats in de aula van het Comenius College, Lijstersingel 18 in Capelle aan den IJssel.
 
Om 11 uur is er een speciale voorstelling via Stichting Pallieter voor gezinnen met zieke kinderen en/of kinderen met een handicap.
 
Om 14.00 uur (inloop 13.45 uur) is de voorstelling voor alle kinderen uit Capelle van 4 tot ongeveer 12 jaar.
 
De toegang is GRATIS en duurt circa 45 minuten. Voor elk kind is er na afloop een leuke verrassing.  
 
Wel graag even aanmelden, want VOL = VOL!
Kinderen moeten vergezeld worden door minimaal 1 volwassene.
Aanmelden voor het middagconcert kan via deze link:
 
 
Deze bijzondere concerten zijn mogelijk dankzij het Denk & Doe mee-fonds en is een samenwerkingsverband van de Bibliotheek aan den IJsselStichting Pallieter en Musical Souvenir.
 
JSN Nuru is designed by JoomlaShine.com