Op zaterdagmiddag 19 december 2015 organiseerde de Ontmoetingskerk in samenwerking met het WijkOverlegPlatform (WOP) Schollevaar een Kerstconcert met medewerking van Musical Souvenir en zangeres Natalie Merfort.

De kerk was met maar liefst 250 genodigden, veelal alleenstaanden en senioren uit de wijk, volledig bezet. Gedurende het 2 uur durende concert speelden wij verschillende klassieke- en moderne kerstliedjes.

Stichting Pallieter

De opbrengst van het “Sound of Christmas” concert was bestemd voor een goed doel in de gemeente Capelle aan den IJssel, de Stichting Pallieter. Pallieter maakt zich sterk voor de palliatieve verzorging en verzachting van ernstig, ongeneeslijk dan wel chronisch zieke en gehandicapte kinderen. Deze geweldige organisatie heeft als uitgangspunt dat iedere euro, iedere donatie (in geld of natura) direct ten goede moet komen aan de kinderen. Pallieter is door deze werkwijze vanaf dag 1 een krachtinspanning geweest van meerdere partijen: talrijke vrijwilligers, gemeenten, winkeliers, kerken, collectanten, (grafisch) ontwerpers, artiesten, kunstenaars en sporters. Allemaal mensen die iets bij wilden dragen aan het doel: “De zorg voor zieke kinderen”. 

Tijdens onze Nieuwjaarsreceptie op 16 januari 2016  overhandigde Paul van Gink  van WOP Schollevaar een cheque van €800,- aan Rein en Phyllis Lander, oprichters van Stichting Pallieter. Het bedrag wordt gedoneerd aan Pallieterburght.  

Pallieterburght

 

Pallieterburght is een uniek kinderhospice in Capelle aan den IJssel, dat intensieve kindzorg levert aan ernstig zieke kinderen van 0 – 16 jaar en biedt 24 uurs zorg en dagopvang op het verpleegkundig kinderdagverblijf. Het is de eerste instelling die rechtstreeks samenwerkt met een academisch ziekenhuis, het Erasmus MC-Sophia.  

 

Op deze manier kunnen ernstig zieke kinderen even ontsnappen aan het ziekenhuis en in een lieflijke en huiselijke sfeer genieten van gezellige activiteiten en het contact met andere kinderen. In Pallieterburght kunnen kinderen gewoon weer even kind zijn en kunnen ouders op adem komen.

 

Musical Souvenir is er trots op, dat we door het maken van muziek een bijdrage kunnen leveren aan deze fantastische organisatie. 

 

JSN Nuru is designed by JoomlaShine.com