Sfeervol Bevrijdingsconcert Oblivion was druk bezocht

 

Zaterdagavond 5 mei stond de RK Paulus’ Bekeringkerk aan de Merellaan in het teken van ons Bevrijdingsconcert. Het thema was dit jaar ‘Oblivion’, wat ‘Vergetelheid’ betekent. Het muziekprogramma was samengesteld vanuit de gedachte aan mensen in allerlei verschillende leeftijden en bevolkingsgroepen, die niet in het oog springen wanneer er sprake is van oorlog, maar veelal onopgemerkt te lijden hebben. Het was een mooi en sfeervol concert met o.a. film- en musicalmuziek van Dances with Wolves, Forrest Gump, Darkmoor, The Rock, Evita en met als hoogtepunt aansluitend op het thema een prachtig arrangement van Oblivion met soliste Anita Robbemont op sopraansax. Complimenten ook voor de verschillende solisten in ons orkest. We hebben o.l.v. onze dirigent Jim Roodnat muzikale zeggingskracht getoond en de intonatie in kwetsbare passages was mooi, wat resulteerde in verschillende “kippenvelmomentjes”

 

De kerk was prachtig en in stijl versierd, de zaal was vol, de sfeer was goed, de logistiek en de catering waren perfect georganiseerd, het programma met het thema 'Oblivion' sprak de mensen aan, voordracht van 2 mooie gedichten, het Wilhelmus samen met het imposante orgel, Jim die de presentatie deed en de achterliggende gedachten van de muziekkeuze zo mooi kon verwoorden. We zijn er trots op dat de burgemeester er weer bij was en het concert geopend heeft.

 

Het Bevrijdingsconcert is mogelijk gemaakt dankzij de Gemeente Capelle aan den IJssel en de inzet en betrokkenheid van zoveel vrijwilligers. Hulde aan de organisatie en aan alle lieve mensen die zich belangeloos hebben ingezet. Wij zijn jullie dankbaar!

 

Wat een prachtige avond was het. Alles klopte.

Kijk op de fotopagina voor de foto’s

 

JSN Nuru is designed by JoomlaShine.com