Op donderavond 5 mei viert  Musical Souvenir onder leiding van Jim Roodnat 77 jaar VRIJHEID met een Bevrijdingsconcert, dat tot stand komt in samenwerking met de Gemeente Capelle aan den IJssel. Dit jaarlijkse evenement is na 2 jaar weer mogelijk in de St. Paulus’ Bekeringkerk aan de Merellaan 352 in Capelle aan den IJssel. Burgemeester Peter Oskam opent het concert.   

Musical Souvenir laat tijdens het concert muziek horen, waar we in dankbaarheid en in vrijheid naar kunnen luisteren. Vrijheid is een woord dat we in Coronatijd veel hebben gehoord en ervaren. Er zijn verschillende definities van vrijheid te vinden. Opvallend aan deze definities is dat de vrijheden voornamelijk vanuit het individu gedacht zijn, maar wat als de vrijheden van de één botsen met de vrijheden van de ander of nadelig zijn voor de ander? Wat blijft er dan van het gevoel van vrijheid over? Hoe gaan we ermee om als we merken dat de vrijheden niet zo vanzelfsprekend zijn? Zoeken we gelijken en gaan we de strijd aan, worden we boos, trekken we ons terug of passen we ons aan? Verschillende belevingen en ontwikkelingen van het begrip vrijheid komen in de muziek tot uiting.   

Het belooft een bijzonder concert te worden met een mooi divers programma waarin naast muziek uit o.a. de musicals Jesus Christ Superstar en Porgy and Bess en de speelfilms Out of Africa en Pearl Harbor ook Bohemian Rhapsody en Gloria Estefan met als afsluiting de klassieker We’ll Meet Again gepeeld zullen worden. Ook dit jaar zullen er 2 gedichten voordragen worden in het teken van bevrijding en vrijheid. 

 

Gratis 

De toegang is gratis! 

Aanvang: 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur) 

JSN Nuru is designed by JoomlaShine.com