Nieuws

Tropical Nights

Op 29 juni begint Musical Souvenir de zomer met een heerlijk zomeravondconcert. Genieten zomaar op een zwoele zaterdagavond bij Tropical Nights in Landvast.

Tropical Nights is een concert vol lekkere zomermuziek in een mooie zaal in zomerse sfeer. Musical Souvenir speelt o.a. heerlijke swingende muziek van Gloria Estefan, Latinklanken uit de musical Evita en bij Fiesta Tropicale en veel meer! 

Dirigent Bram Soentjens staat met zijn orkest garant voor een feelgood avond meeswingen, waarop het publiek vast niet stil zal kunnen zitten. Om in de stemming te komen, zijn er tropische cocktails en een fleurige verrassing voor onze gasten bij binnenkomst.

Locatie: Landvast, Haven 4, Alblasserdam

Aanvang: 20.00 uur (Ontvangst vanaf 19.15 uur)

Entree: €15,- (inclusief cocktail)

Ticket URL: Tropical Nights - Een zomers concert | Landvast

 

Kinderen tot 12 jaar betalen €7,50

 

 

Bevrijdingsconcert - We’ll Meet Again - 5 mei 2024

 

Op Zondagavond 5 mei om 19.00 uur is het traditionele Bevrijdingsconcert, dat tot stand komt in samenwerking met de Gemeente Capelle aan den IJssel, Musical Souvenir en de St. Paulus’ Bekeringkerk aan de Merellaan 352 in Capelle aan den IJssel. Het concert wordt officieel geopend door waarnemend Burgemeester Cor Lamers.

 

Musical Souvenir laat muziek horen vanuit verschillende belevingen van het begrip vrijheid met als thema Engeland. Het belooft weer een mooi concert te worden, dit jaar dus met een Engels karakter. Het programma is divers met o.a. filmmuziek van James Bond, Harry Potter, Dartmoor en Robin Hood. De muziek van de typisch Engelse musical Oliver van Charles Dickens mag natuurlijk niet ontbreken, evenals het indrukwekkende Nimrod. Als afsluiting zal de klassieker We’ll Meet Again gespeeld worden. Ook dit jaar zullen er gedichten voordragen worden in het teken van bevrijding en vrijheid.

 

De toegang is gratis!

Bezoekers zijn vanaf 18.30 uur van harte welkom.

 

 

We begonnen het jaar 2023 met een gezellige MuSo Maestro Vriendenactiviteit. Dirigenten in spé stonden bij ons op de bok om het orkest te dirigeren om vervolgens met een lekker drankje en een appelflap te proosten op het nieuwe jaar. 

 
In maart stond dan eindelijk ons Jubileumconcert op de planning. Een fantastisch concert in Diergaarde Blijdorp met de haaien achter het orkest. Hoe vaak maak je dat nou mee? Dit was tevens ons afscheid van dirigent Jim Roodnat, want in 2023 mochten wij onze nieuwe dirigent Bram Soentjens verwelkomen. 
 
Ons Bevrijdingsconcert, wat nu het laatste concert met burgemeester Peter Oskam blijkt te zijn, was weer traditiegetrouw een heerlijk concert. Samen in alle vrijheid muziek maken, is voor ons toch het allerbelangrijkste. 
 
Een studieweekend in het Akoesticum is daar dan weer een schitterend voorbeeld van. Een weekend lang muziek maken, plezier maken, verhalen delen en met elkaar in verbinding staan.
 
En laten we vooral de kinderen van Stichting Pallieter en de jeugd van Capelle aan den IJssel niet vergeten waar we in oktober, in samenwerking met Bibliotheek aan den IJssel, weer twee knusse, gezellige en vrolijke Kinderboekenweekconcerten voor mochten geven. 
 
Dat waren behoorlijk wat mooie concerten. Je zou bijna denken, zo is het toch wel weer genoeg voor 1 jaar? Maar nee! Want op zondag 19 november gaven wij NOG een fan-tas-tisch concert; Wish Upon a Star in samenwerking met De Zangzaak onder leiding van Monique van den Hoogen in de Goudse Schouwburg. Eindelijk kwam de droom van een Disney-concert in vervulling en dat bleek precies in het jaar plaats te vinden dat Disney 100 jaar bestond. Toeval? Dat bestaat niet! 
 
En als kers op de taart ons vertrouwde Kerstconcert in het Isala Theater waar we veel mensen met een warm muzikaal gevoel ontzettend fijne feestdagen mochten wensen. En laat dat nu precies zijn wat wij u ook wensen. 
 
Musical Souvenir dankt u voor uw betrokkenheid en wenst u warme, gezellige en sfeervolle feestdagen en een 2024 vol liefde, geluk, gezondheid en prachtige muziek. We hopen u in 2024 weer vaak te mogen verwelkomen en te mogen verblijden met onze passie! 
 

Op zondagmiddag 19 november geeft Musical Souvenir een waanzinnig concert in de mooie Goudse Schouwburg. Wij doen dit met medewerking van het ZangZaak Projectkoor uit Oudewater. 

Onder leiding van de dirigenten Bram Soentjens en Monique van den Hoogen worden wensen muzikaal vervuld door het orkest en het koor. Wensen dat je kunt vliegen, dansen, heel verliefd wordt…. maar ook heerlijk wegdromen bij de herkenbare muziek van Disneyklassiekers. ‘Wish upon a Star’ wordt een feest van herkenning met muziek uit o.a. Beauty and the Beast, Pinokkio, Frozen, the Lion King en nog veel meer!

Wish upon a Star is mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het Fonds voor Cultuurparticipatie stimuleert het meedoen aan cultuur.

 

De kaartverkoop loopt al, dus als je deze magische middag met ons wilt beleven, klik dan snel op deze link:
 
Muziek uit bekende Disneyklassiekers. Het orkest Musical Souvenir uit Capelle aan den IJssel en het ZangZaak Projectkoor uit Oudewater bundelen hun muzikale krachten met ‘Wish upon a Star’. Onder leiding van de dirigenten Bram Soentjens en Monique van den Hoogen.
 
Je kunt ons orkest nu ook gratis sponsoren door al je online bestellingen via sponsorkliks te doen. Onderaan deze mail staat een link, daarmee kun je je eenvoudig aanmelden. Je maakt ons er heel blij mee!

Zaterdag 7 oktober kunnen kinderen naar een echt concert in het teken van het Kinderboekenweek-thema “Bij Mij Thuis”. Echte muzikanten met een echte dirigent spelen dan live muziek en een echte wethouder, Rik van Woudenberg komt voorlezen.

Dirigent Bram Soentjens laat met orkest Musical Souvenir de kinderen op speelse manier genieten van bekende Eftelingmuziek, muziek van de Muppets en uit de tekenfilm How to Train your Dragon. Tussen de muziek door wordt er een mooi verhaal voorgelezen door de Capelse wethouder Rik van Woudenberg. Na afloop is er een Meet-and-Greet met de muzikanten, waarbij de kinderen kennis kunnen maken met de muzikanten en zelf instrumenten kunnen uitproberen. Voor elk kind is er na afloop een leuke verrassing.

WAAR - Comenius College, Lijstersingel 18 in Capelle aan den IJssel

WANNEER - 7 oktober 2023
HOE LAAT - 11.00 uur en om 13.30 uur, met een kwartier inloop.
VOOR WIE - Capelse kinderen in de basisschoolleeftijd

GRATIS TOEGANG!

Wel graag aanmelden, want VOL = VOL!
Kinderen moeten vergezeld worden door minimaal 1 volwassene.

Aanmelden voor de concerten kan via:
https://bit.ly/kinderboekenweekconcerten


Deze bijzondere concerten zijn mogelijk dankzij het Denk & Doe mee-fonds en zijn een samenwerkingsverband van de Bibliotheek aan den IJssel, Stichting Pallieter en Musical Souvenir.

We'll Meet Again

Op vrijdag 5 mei wordt Bevrijdingsdag 2023 gevierd in de St. Paulus’ Bekeringkerk in Capelle aan den IJssel met het traditionele Bevrijdingsconcert van Musical Souvenir onder leiding van de nieuwe dirigent Bram Soentjens.

Het concert is het debuut van dirigent Bram Soentjens en wordt officieel geopend door Burgemeester Peter Oskam.

Musical Souvenir laat muziek horen vanuit verschillende belevingen van het begrip revolutie en vrijheid. Het muziekprogramma is tot stand gekomen vanuit de gedachte aan de periode waar we nu in leven. We leven in een turbulente tijd, waar er mensen in verzet komen tegen de veranderingen, die van ons gevraagd worden of die op ons af komen. Het lijkt of er meer deling in de maatschappij komt en dat de kloof tussen arm en rijk groter wordt. Het lijkt moeilijker te worden voor de jongeren als je het hebt over wonen en inkomen. Het belooft een mooi concert te worden met een divers programma waarin naast muziek uit o.a. de musicals Les MIserables, the Sound of Music en de speelfilms Forrest Gump en The Rock, ook Imagine en Silence and I met als afsluiting de klassieker We’ll Meet Again gespeeld zullen worden.

Het Bevrijdingsconcert komt tot stand in samenwerking met de Gemeente Capelle aan den IJssel Ook dit jaar zullen er 2 gedichten voordragen worden in het teken van bevrijding en vrijheid. De presentatie is in handen van Pauline Oskam, echtgenote van de burgemeester en  beschermvrouw van Musical Souvenir.

Gratis toegang!

Bezoekers zijn vanaf 19.30 uur van harte welkom.

JSN Nuru is designed by JoomlaShine.com